1001 històries del Barça: El Futbol Club Barcelona en la història de Catalunya, un símbol de la identitat catalana

1001 històries del Barça: El Futbol Club Barcelona en la història de Catalunya, un símbol de la identitat catalana

1001 històries del Barça: El Futbol Club Barcelona en la història de Catalunya, un símbol de la identitat catalana

1001 històries del Barça: El Futbol Club Barcelona en la història de Catalunya, un símbol de la identitat catalana

eBookCatalan-language Edition (Catalan-language Edition)

$8.99 

Available on Compatible NOOK Devices and the free NOOK Apps.
WANT A NOOK?  Explore Now

Related collections and offers

LEND ME® See Details

Overview

Des d'aquells inicials partits a l'antic Velòdrom de la Bonanova, on els primers sportmen estrangers van defensar la samarreta blaugrana, el Barça ha estat des de sempre vinculat al catalanisme. Gràcies a la seva presència en els actes de reivindicació nacional en defensa de la llengua, la cultura i la identitat del país, la seva imatge va lligada a la història de Catalunya i als seus esdeveniments més rellevants. Aquest llibre fa un repàs històric dels vincles del catalanisme amb un club que s'ha forjat una identitat que sempre ha anat més enllà de la seva funció esportiva. • Gaspar Rosés, el catalanitzador del Barça. • La xiulada a l'himne espanyol al camp de Les Corts. • L'espanyolització franquista i les imposicions al club. • La Recopa de Basilea, la recuperació dels símbols. • El "cercle virtuós" de Laporta. • La primera senyera a la samarreta. • Bartomeu Terrades, el primer president català. • Cursos de gramàtica catalana per als socis, l'any 1932. • La reobertura franquista del camp de les Corts. • El simbolisme del club, un problema per al règim. • Montal pare, el democratitzador.

Product Details

ISBN-13: 9788494616587
Publisher: l'Arca Edizioni
Publication date: 11/25/2016
Sold by: Bookwire
Format: eBook
Pages: 224
File size: 2 MB
Language: Catalan

About the Author

Adrià Soldevila, badaloní de socarel, però vigatà i milanès d'adopció, ha estat sempre vinculat al periodisme esportiu. Aquest tècnic superior en audiovisuals, ràdio i espectacles i periodista per la Universitat de Vic ha treballat com a redactor d'esports al Diari ARA, a Gol Televisión i a El 9 Esportiu; ha conduït també un programa de futbol internacional a Ràdio Vilassar de Dalt durant sis anys. Abraham Giraldés és llicenciat en història i màster en gestió del patrimoni cultural. El bagatge que du a l'esquena li ha permès treballar en molts àmbits, com ara l'arqueologia, la documentació i la museologia. Més interessat en la difusió que en la recerca, aquest autor, també de Badalona, ha estat sempre obert al món de les noves tecnologies i s'ha proposat lligar el món 2.0 amb les humanitats.

Table of Contents

1. La Fundació Un suís a Barcelona El Gimnàs Solé i el Gimnàs Tolosa El primer partit Un club nòmada Els deien sportsmen Els inicis de la premsa esportiva Bartomeu Terradas, el primer president català En el punt de mort El curiós cas de Juan de Garchitorena Les primeres rivalitats: el FC Barcelona contra el Català Gaspar Rosés, el catalanitzador del Barça 2. El Barça de la Guerra El futbol enmig d'una ciutat convulsa El primer mite, Paulino Alcántara La falsa eufòria de la Primera Guerra Mundial La primera postguerra El club de Catalunya La primera dictadura, Primo de Rivera El final de Gamper La República Catalana L'Olimpíada Popular i el suport del Barça En l'esclat de la Guerra Civil espanyola: crisi Sunyol, el president afusellat El Barça, la institució catalana més important La gira americana, la salvació del club 3. En la postguerra més dura, futbol Arribada dels franquistes a Barcelona La reobertura franquista de les Corts L'espanyolització i les imposicions La rivalitat amb el Reial Madrid El simbolisme del club, un problema per al règim La Penya Solera, la primera de la postguerra A la vora del precipici de la segona divisió Montal pare, el democratitzador Les Noces d'Or Molt més que cinc copes (i hi ha qui diu que en són sis!) El cas Di Stéfano, més que un simple traspàs Les eleccions del 1953 La idea d'un Camp Nou 4. El Barcelona més gris i la transició (1960-78) La crisi dels 30 anys: més enllà dels diners L'afer Galinsoga Adéu a les Corts Ortiz de Mendívil i el seu rellotge Del "més que un club" a les ampolles d'una final Montal fill, el gran revolucionari El penal de Guruceta L'holandès volador amb una senyera al braç i les Noces de Platí El concert prohibit Les retransmissions esportives en català H omenatge al president Tarradellas Adéu al gran president catalanista Santiago Bernabéu, estimulador de catalanisme i barcelonisme 5. L'imperi de Núñez (1978-2000) L'arribada a la presidència La voluntat d'un gran empresari Sense pressions polítiques La Recopa, recuperació dels símbols De l'ampliació del Camp Nou a la reconstrucció de la Masia Som una nació La Copa de la confirmació El segrest de Quini El motí de l'Hesperia La Creu de Sant Jordi A Madrid també ho tenen clar Nicolau Casaus, més que un vicepresident El Centenari El continuisme i el fracàs de Gaspart 6. El Barça avui (2003-actualitat) El "cercle virtuós" de Laporta Una pretemporada amb sabor a crema catalana La primera senyera a la samarreta UNICEF: situant el Barça i Catalunya al món L'Estatut del 2009 i el Camp Nou com a seu electoral El minut 17'14'' L'històric Barça – Reial Madrid del 2012 La samarreta quadribarrada De la mà del Barça, projectant el poble català El Concert per la Llibertat La Consulta La crisi institucional i la dimissió de Rosell Bibliografia Hemeroteques de premsa
From the B&N Reads Blog

Customer Reviews